Ашуре с нар и ядки здравословно
от общо
126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с
Кафе
Продукти
- 1 с.л. нишесте
- стафиди
- 50 гр кашу
- 50 гр шам-фъстък
- 1 нар
- 1 ч.л. канела
- 50 гр орехи
- портокалова кора
- 100 гр захар
- 250 гр жито
Начин на приготвяне
1. Почистваме и сваряваме житото докато омекне. Можем да го накиснем от предишната вечер, за да се свари по-бързо.
2. Пасираме половината от житото и го смесваме с останалото, захарта, стафидите, разтвореното нишесте в малко вода. Слагаме на котлона и варим няколко минути. Добавяме настърганата портокалова кора. Можем да използваме и захаросана.
3. Разпределяме в купички и оставяме в хладилника да стегне. Украсяваме със зърна нар, орехи, шам фастък и кашу. Поръсваме с канела, по желание и с пудра захар.
Печени кестени
1. Срязваме кестените с остър нож и ги разстиламе в тавичка за печене.2. Печем в силно загрята фурна ...
Коледен пастет
1. Нарязваме месото на малки парчета, овкусяваме със сол, черен пипер, дафинов лист и бахар. Слагаме ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook