Продукти
-
3
с.л.
олио
-
пушен червен пипер
-
джоджен
-
сол
-
1
морков
-
1
глава
лук
-
400
гр
свински джолан обезкостен
-
400
гр
зрял боб
Начин на приготвяне
1. Накисваме боба за поне 4-5 часа. Сменяме водата и го измиваме добре. Нарязваме лук на дребно, обелваме и нарязваме на ситно моркова.
2. По възможност използваме тенджера под налягане. Слагаме боба, лука, моркова, подправките и олиото.
3. Измиваме и нарязваме на парчета свинския джолан. Слагаме го в тенджерата. Доливаме 1.5 л гореща вода и варим около 50-60 мин.
4. Сервираме ястието и го поръсваме допълнително с джоджен.