Боб със свински джолан
от общо
129 гласа
Време: 70
Ниво: лесно
Порции: 6
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с
Червено вино
Продукти
- 3 с.л. олио
- пушен червен пипер
- джоджен
- сол
- 1 морков
- 1 глава лук
- 400 гр свински джолан обезкостен
- 400 гр зрял боб
Начин на приготвяне
1. Накисваме боба за поне 4-5 часа. Сменяме водата и го измиваме добре. Нарязваме лук на дребно, обелваме и нарязваме на ситно моркова.
2. По възможност използваме тенджера под налягане. Слагаме боба, лука, моркова, подправките и олиото.
3. Измиваме и нарязваме на парчета свинския джолан. Слагаме го в тенджерата. Доливаме 1.5 л гореща вода и варим около 50-60 мин.
4. Сервираме ястието и го поръсваме допълнително с джоджен.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook