Бразилски хлебчета

Продукти

  • сол
  • 1 ч.л. мая
  • 4 яйца
  • 450 г кашкавал
  • 300 г кисело мляко
  • 650 г царевично брашно

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното, киселото мляко, яйцата, маята и солта. Разбъркваме ги добре.
  2. Добавяме настърганият кашкавал и месим около 20 минути. 
  3. Оставяме тестото да престои около час.
  4. След като бухне, нарязваме тестото на малки парченца, от които оформяме топчета или тънки продълговати хлебчета. 
  5. Отново оставяме да престоят, този път във формата за печене, около 20 минути.
  6. Печем в умерена фурна (180-200 градуса), около 40 минути.

Съвет: 

Ако нямаме царевично брашно, може да го заменим с обикновено.