Бразилски хлебчета
Продукти
- сол
- 1 ч.л. мая
- 4 яйца
- 450 г кашкавал
- 300 г кисело мляко
- 650 г царевично брашно
Начин на приготвяне
- Смесваме брашното, киселото мляко, яйцата, маята и солта. Разбъркваме ги добре.
- Добавяме настърганият кашкавал и месим около 20 минути.
- Оставяме тестото да престои около час.
- След като бухне, нарязваме тестото на малки парченца, от които оформяме топчета или тънки продълговати хлебчета.
- Отново оставяме да престоят, този път във формата за печене, около 20 минути.
- Печем в умерена фурна (180-200 градуса), около 40 минути.
Съвет:
Ако нямаме царевично брашно, може да го заменим с обикновено.
Пържени яйца върху подложка от пюре
За пюрето: Почистваме, измиваме и нарязваме картофи...
Мусака
Почистваме и нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко олио (4-5 с.л.).Прибавяме каймата и пърж...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook