Мусака
Продукти
- 2 домата
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 глави лук
- 1 кг картофи
- 800 г кайма
- 0,5 ч.л. кимион
- 0,5 ч.л. чубрица
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- олио за пържене
- за заливката:
- 3 яйца
- 250 г кисело мляко
- 2 с.л. брашно
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко олио (4-5 с.л.).
- Прибавяме каймата и пържим, докато стане на зрънца. Добавяме солта, пипера и настърганите домати, и оставяме да поври 6-7 минути.
- Почистваме и обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета.
- Добавяме картофите към каймата, заедно с малко вода (около 0.5 ч.ч.). Оставяме ги леко да се поврат, като разбъркваме междувременно.
- Изсипваме картофената смес в намаслена тава, разбъркваме добре и заливаме с малко топла вода (да покрие продуктите).
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 35 минути.
- През това време приготвяме заливката: Разбиваме яйцата с брашното и киселото мляко. По желание, може да добавим и малко сол на вкус.
- Заливаме мусаката и я връщаме във фурната за още около 10-15 минути, докато порозовее.
- Поднасяме с кисело мляко.
Бразилски хлебчета
Смесваме брашното, киселото мляко, яйцата, маята и солта. Разбъркваме ги добре.Добавяме настърганият ...
Пица "Вюрстел"
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.След това слагаме доматения со...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook