Продукти
-
2
ч.ч.
брашно
-
1
ч.л.
сода
-
2
яйца
-
1
ч.ч.
кисело мляко
-
1
ч.ч.
пудра захар
-
1
ч.ч.
масло
-
1
ванилия
-
1
кг
череши
Начин на приготвяне
1. Разбиваме добре маслото с пудрата захар. Прибавяме яйцата, киселото мляко, с предварително разтворената в него сода.
2. Добавяме пресятото брашно, докато получим меко тесто.
3. Намазваме тавичка с масло и поръсваме с брашно. Изсипваме тестото на пласт около 2-3 см и подреждаме отгоре почистените от костилките череши.
4. По желание можем да приготвим маслени трохи от 50 г масло, 50 г брашно и ванилия и да поръсим сладкиша.
5. Печем в умерено силна фурна около 40 мин. След като изстине го нарязваме и поръсваме с пудра захар.