Черешова пита
от общо
128 гласа
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 12
Ниво: лесно
Порции: 12
Сервирай с
Кафе
Продукти
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сода
- 2 яйца
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. масло
- 1 ванилия
- 1 кг череши
Начин на приготвяне
1. Разбиваме добре маслото с пудрата захар. Прибавяме яйцата, киселото мляко, с предварително разтворената в него сода.
2. Добавяме пресятото брашно, докато получим меко тесто.
3. Намазваме тавичка с масло и поръсваме с брашно. Изсипваме тестото на пласт около 2-3 см и подреждаме отгоре почистените от костилките череши.
4. По желание можем да приготвим маслени трохи от 50 г масло, 50 г брашно и ванилия и да поръсим сладкиша.
5. Печем в умерено силна фурна около 40 мин. След като изстине го нарязваме и поръсваме с пудра захар.
Лимонова торта с бъз
1. Загряваме фурната на 180 градуса. Подготвяме 20 см форма за печене, като я покриваме с хартия за п...
1 Коментар