Чеснова супа с крутони

Продукти

  • 2 жълтъка
    , разбити
  • 4 ч.ч. бульон
    , пилешки
  • 4 с.л. бял оцет
  • 1 с.л. брашно
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. зехтин
  • 12 скилидки чесън
  • крутони

Начин на приготвяне

  1. Пасираме чесъна с машинка за почистване и пасиране на чесън. 
  2. В подходяща тенджера загряваме зехтина, маслото и лука. Оставяме за 20 минути на среден огън, разбърквайки.
  3. Добавяме брашното и разбъркваме добре. Изсипваме бульона, оцета и 1 литър вода. Изчакваме да заври и оставяме на бавен огън за 30 минути.
  4. Добавяме жълтъците, разбъркваме и сваляме супата от огъня. 
  5. Добавяме крутоните и по желание, гарнираме с копър.