Домашен кекс с ябълки

Продукти

  • 2 ч.ч. брашно
    или колкото поеме
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 6 яйца
  • 3 ябълки
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 0,5 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сода

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците прибавяме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
  2. Добавяме канелата, белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре.
  3. Измиваме, обелваме и нарязваме ябълките. 
  4. Изсипваме сместа в кексова форма, прибавяме ябълките и по желание, поръсваме с малко кристална захар. 
  5. Печем на 220 градуса, около 35-40 минути.