Продукти
-
50
г
ориз
-
10
г
лук
-
10
г
моркови
-
10
г
чушки
-
10
г
грах
-
200
г
морски дарове
-
100
г
пилешко месо
-
чесън
-
зехтин
-
шафран
-
магданоз
Начин на приготвяне
- Сваряваме ориза две към едно в полза на водата. Запичаме пилето.
- Задушаваме зеленчуците.
- Морските дарове също се готвят отделно за съвсем малко.
- Събираме висчки компоненти на паелята в един удобен за запичане съд, добавяме около 150 мл бульон, шафран, сол и пипер на вкус.
- Оставяме да заври на котлона и след това запичаме в нагрята на 200 градуса фурна.
- Готовото ястие декорираме с нарязан магданоз и добавяме малко зехтин или масло за допълнителен аромат.