Продукти
-
2
кг
свински врат без кост
-
1
ч.л.
сол
-
1
кг
морска сол
-
1
ч.л
червен пипер
-
1
ч.л
чубрица
-
1
ч.л
сминдух
-
1
ч.л
чесън на прах
-
1
ч.л
кимион
-
1
ч.л
девисил
-
1
ч.л
кимион
Начин на приготвяне
1. Избираме две парчета свински врат без кост в плоска и дълга форма. Слагаме го в голяма тенджера и го поръсваме с морската сол. Оставяме го 48 часа.
2. Измиваме го от солта и оставяме да изкисне около 6 часа във вода.
3. Подсушаваме го и приготвяме микс от подправките. Овалваме го в подправките и го притискаме с тежести между две дъски за 48 часа. След това го закачаме да виси на проветриво и хладно място за около 10 дни. След което е готово за консумация.