Close search

Домашна пастърма от свински врат

4.3
от общо 128 гласа
Време: 72
Ниво: лесно
Порции: 1
Сервирай с 7 bfe91ad4a9149c580da79081cac57ece5cb1c8de2699e345b704bc2e98a418ae Ракия

Домашна пастърма от свински врат photo-credit Домашна пастърма

Начин на приготвяне

1. Избираме две парчета свински врат без кост в плоска и дълга форма. Слагаме го в голяма тенджера и го поръсваме с морската сол. Оставяме го 48 часа.

2. Измиваме го от солта и оставяме да изкисне около 6 часа във вода.

3. Подсушаваме го и приготвяме микс от подправките. Овалваме го в подправките и го притискаме с тежести между две дъски за 48 часа. След това го закачаме да виси на проветриво и хладно място за около 10 дни. След което е готово за консумация.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност