Close search

Домашна пастърма от свински врат

3.7
от общо 132 гласа
Време: 72
Ниво: лесно
Порции: 1
Сервирай с 7 Ракия

Домашна пастърма от свински врат photo-credit Домашна пастърма

Начин на приготвяне

1. Избираме две парчета свински врат без кост в плоска и дълга форма. Слагаме го в голяма тенджера и го поръсваме с морската сол. Оставяме го 48 часа.

2. Измиваме го от солта и оставяме да изкисне около 6 часа във вода.

3. Подсушаваме го и приготвяме микс от подправките. Овалваме го в подправките и го притискаме с тежести между две дъски за 48 часа. След това го закачаме да виси на проветриво и хладно място за около 10 дни. След което е готово за консумация.

5 Коментара

  1. Small
    Kulinaria.bg

    Като се натисне с пресата, трябва да е на студено проветриво място, там където след това ще я окачите.

  2. Small
    Русе

    Нитритна сол

  3. Small
    Александър

    Като се стисне с пресата в хладилник ли трябва да седи пак или окачена на мястото за сушене или на стайна темп ?

  4. Small
    Kulinaria.bg

    След като приготвите пастърмата, можете да я увиете в хартия и замразите във фризера. Така се получава този цвят на месото. Когато преседи повече извън фризера потъмнява.

  5. Small
    БОРИСЛАВ МАРКОВ

    КАК ПОСТИГАТЕ ЗАПАЗВАНЕТО НА ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ НА МЕСОТО?

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност