Продукти
-
4
ч.ч.
бульон
пилешки
-
2
чушки
червени
-
1
глава
лук
-
3
ч.л.
олио
-
1
ч.л.
черен пипер
-
5
листчета
босилек
-
500
г
домати
-
1
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в мазнината и малко вода до златисто.
- В отделен съд го смесваме с обелените и ситно нарязани домати, и ситно нарязаните чушки.
- Задушаваме отново на слаб огън, докато омекнат зеленчуците. Прибавяме бульона и оставяме супата да поври десетина минути.
- Прецеждаме супата, или я пасираме до получаване на крем-супа.
- Отново загряваме и прибавяме ситно нарязания босилек, сол и черен пипер.
- След като я свалим от огъня, по желание може да добавим 2-3 нарязани домата.
- Сервираме с пържени кубчета хляб, малко сметана и копър.