Продукти
-
1
ч.ч.
бульон
зеленчуков или пилешки
-
2
с.л.
брашно
-
250
г
заквасена сметана
-
2
скилидки
чесън
, счукан
-
1
с.л.
зехтин
-
380
г
гъби
-
400
г
фузуили
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Сварете фузуилите според инструкциите на опаковката, до полуготовност. Отцедете.
- Междувременно пригответе соса. Запържете за кратко чесъна, добавете нарязаните гъби. Оставете на огъня за 5-7 минути, до омекване, като бъркате непрекъснато.
- С решетъчна лъжица извадете гъбите от тигана и ги оставете в покрит съд, за да се запазят топли.
- Отделно на котлона разбийте сметаната, брашното и бульона, и овкусете с черен пипер и сол на вкус. Оставете соса да кипне, и още 1-2 минути, докато се сгъсти. Смесете соса с гъбите.
- Сервирайте всяка порция фузили полята със соса.