Продукти
-
600
г
говеждо контрафиле
-
1
яйце
-
сол
-
черен пипер
-
счукан сухар за паниране
-
краве масло
-
3
глави
лук
Начин на приготвяне
1. Нарязваме контрафилето на пържолки и ги начукваме и посоляваме и овкусяваме с черен пипер.
2. Потопяваме ги в разбитото яйце и счукания сухар и ги запържваме.
3. Върху току-що изпържените стекчета слагаме по една бучка масло.
4. Запържваме нарязания лук в масло, поръсваме го с малко брашно и запържваме леко.
5. Сервираме така приготвения лук като гарнитура към месото.
* По желание може да не панираме месото, да го мариноваме леко със зехтин и да го опечем на скара или оребрен тиган.