Гръцка торта

Продукти

  • 1 пакетче бакпулвер
  • 300 г брашно
  • 1 шоколад
    натурален
  • 100 г филирани бадеми
  • 4 яйца
  • 200 г захар
  • 250 г масло

Начин на приготвяне

  1. Оставяме маслото да омекне на стайна температура. Слагаме маслото, захарта и четирите жълтъка в купа и разбиваме, докато всички съставки се смесят много добре и се получи хомогенна смес.
  2. Добавяме брашното, шоколада и амаретите на много малки парченца (може да ги сложите в торбичка и да ги натрошите с чук за месо), разбъркваме, като смесваме всичко.
  3. Разбиваме белтъците на сняг с бъркалка или миксер (за да улесните постигането на успешен резултат, посипете белтъците с щипка сол).
  4. Добавяме разбитите на сняг белтъци и разбърквемае добре. Ако е необходимо сместа да стане по-мека, може да се добави малко мляко.
  5. Накрая изсипваме бакпулвера, отново разбъркваме и слагаме във форма намазана с масло.
  6. Печем на около 180 градуса, за 40 минути.