Продукти
-
0,5
ч.ч.
бульон
зеленчукова или с вкус по избор
-
2
с.л.
майонеза
-
4
с.л.
лютеница
-
1
морков
-
2
яйца
сварени
-
60
г
гъби
от буркан
-
2
наденици
-
25
г
картофи
-
40
г
масло
-
0,5
ч.л.
риган
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме картофите и морковите.
- Нарязваме гъбите и наденицата.
- Взимаме две гювечета и на дъното им, по равно, поставяме маслото.
- Добавяме картофите, морковите, лютеницата, наденицата, майонезата, бульона и подправките.
- Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 50-55 минути.
- Изваждаме от фурната и преди сервиране добавяме обелените и нарязани яйца. Сервираме.
Съвет:
Вместо сварени яйца, може да ползваме пресни, като 10 минути преди да извадим ястието от фурната, добавяме яйцата и запичаме.