Продукти
-
1
кг
калмари
, почистени
-
125
мл
зехтин
-
1
скилидка
чесън
, нарязана на ситно
-
2
червени чушки
, нарязани на ситно
-
500
г
домати
, нарязани на ситно
-
250
мл
рибен бульон
-
6
с.л.
бяло вино
сухо
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
1
с.л.
магданоз
, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
- Нарязваме калмарите по дължина и след това на шайби по 2.5 см.
- Загряваме в дълбок тиган с капак зехтина и слагаме лука, чесъна и чушката, и леко ги запържваме.
- Добавяме доматите и оставяме да поври, докато се сгъсти леко.
- Добавяме бульона и виното, и оставяме на слаб огън. Добавяме калмарите, сол и черен пипер и задушаваме около 60 минути на слаб огън, докато калмарите омекнат и сместа се сгъсти. Ако се налага отваряме капака, за да изври течността.
- Преди сервиране поръсваме с магданоза.