Продукти
-
2
бульона
-
2
моркова
-
1
ч.л.
розмарин
-
125
г
масло
-
100
г
броколи
-
250
г
картофи
-
песто
, за гарни ране
-
400
мл
прясно мляко
-
1
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите. Почистваме и нарязваме броколите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
- Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, бульоните и малко масло.
- Варим докато зеленчуците омекнат.
- След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме.
- През това време добавяме и маслото.
- Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
- Супата сервираме гореща, гарнирана с пестото.