Картофена крем супа с броколи и песто

Продукти

  • 2 бульона
  • 2 моркова
  • 1 ч.л. розмарин
  • 125 г масло
  • 100 г броколи
  • 250 г картофи
  • песто
    , за гарни ране
  • 400 мл прясно мляко
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите. Почистваме и нарязваме броколите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
  2. Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, бульоните и малко масло.
  3. Варим докато зеленчуците омекнат. 
  4. След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и  пасираме.
  5. През това време добавяме и маслото. 
  6. Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
  7. Супата сервираме гореща, гарнирана с пестото.