Продукти
-
5
г
ванилена захар
-
1
ананас
-
400
г
шоколад
-
20
г
какао
-
250
мл
прясно мляко
-
300
г
захар
-
50
мл
олио
-
450
г
брашно
-
3
яйца
-
20
г
масло
-
5
г
бакпулвер
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.
- Добавяме към разбитите яйца брашното, олиото, бакпулвера, млякото и ванилената захар.
- Разбъркваме много добре до получаването на еднородна смес.
- Разделяме сместа на две части и в едната прибавяме какаото.
- В намазнена и поръсена с брашно тава изсипваме около 2 сантиметра от какаовата смес. След това отгоре изсипваме цялата ванилова смес и накрая цялата какаова смес.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, 45 минути.
- След изпичане оставяме да изстине.
- Нарязваме ананаса на тънки шайби.
- Разтапяме шоколада на водна баня и прибавяме маслото за по голяма гладкост.
- Вече готовият кекс гарнираме с ананаса, отгоре заливаме с шоколад и поставяме в хладилник за 20-30 минути.
- Поръсваме с кокосови стърготини или по желание, със смлян шам фъстък.