Конфитюр от ягоди
Продукти
-
250
мл
вода
-
1
ч.л.
лимонтузу
(лимонена киселина)
-
2
кг.
захар
-
1
кг.
ягоди
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме ягодите.
- В съда, в който ще варим ягодите, нареждаме ред ягоди, ред захар. Оставяме ги да престоят около 5-6 часа, като е добре да ги разбъркваме от време на време.
- На следващия ден ги слагаме на огъня да врат с водата.
- След като сиропът се сгъсти, прибавяме лимонтузуто. След 5 минути сваляме сладкото от огъня, като го разклащаме за да се отдели пяната и ягодите да не са залепнали една за друга.
- Изсипваме в бурканчета и затваряме докато са горещи. Обръщаме с капачката на долу, за се получи вакум.