Продукти
-
500
г
кори за баница
(1 пакет)
-
150
г
масло
разтопено
- за крема:
-
1
л
прясно мляко
-
2
пак.
ванилия
-
125
г
масло
-
4
жълтъка
-
15
с.л.
захар
-
4
с.л.
брашно
Начин на приготвяне
- Разделяме пакета с кори на две равни части. Изрязваме ги по формата на тавите (2 броя), намазваме ги с разтопеното масло и ги нареждаме лист по лист, като всеки лист мажем с маслото.
- Поставяме ги в загрята на 180-200 градуса фурна и печем до порозовяване. Изваждаме ги от фурната, леко се начупват и ги оставяме да изстинат.
- За крема: Смесваме млякото с ванилията, захарта и маслото и го поставяме на котлона да завири, като бъркаме от време на време.В отделен съд разбиваме жълтъците и брашното до получаване на еднородна смес. Тази смес прибавяме при непрекъснато бъркане към млякото, като внимаваме да не стане на бучки. Още горещ изсипваме крема върху едната тава с корите. Върху него поставяме останалите кори.
- След като поизстине, поръсваме с пудра захар.
- Нарязваме на парчета и сервираме.