Крем пита
Продукти
- 500 г кори за баница (1 пакет)
- 150 г масло разтопено
- за крема:
- 1 л прясно мляко
- 2 пак. ванилия
- 125 г масло
- 4 жълтъка
- 15 с.л. захар
- 4 с.л. брашно
Начин на приготвяне
- Разделяме пакета с кори на две равни части. Изрязваме ги по формата на тавите (2 броя), намазваме ги с разтопеното масло и ги нареждаме лист по лист, като всеки лист мажем с маслото.
- Поставяме ги в загрята на 180-200 градуса фурна и печем до порозовяване. Изваждаме ги от фурната, леко се начупват и ги оставяме да изстинат.
- За крема: Смесваме млякото с ванилията, захарта и маслото и го поставяме на котлона да завири, като бъркаме от време на време.В отделен съд разбиваме жълтъците и брашното до получаване на еднородна смес. Тази смес прибавяме при непрекъснато бъркане към млякото, като внимаваме да не стане на бучки. Още горещ изсипваме крема върху едната тава с корите. Върху него поставяме останалите кори.
- След като поизстине, поръсваме с пудра захар.
- Нарязваме на парчета и сервираме.
Задушена сьомга с рукола
В съд с капак, задушаваме сьомгата заедно с нарязания лук, оцета, виното и сметаната. Изваждаме риба...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook