Супа от цвекло с фета
Продукти
- 3 глави цвекло
- 500 г домати
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 2 с.л. зехтин
- 500 мл телешки бульон
- сол
- прясно смлян черен пипер
- 125 г фета сирене или 100 г заквасена сметана
Начин на приготвяне
1. Разрязваме доматите наполовина и ги поръсваме със сол и зехтин и чесън. Печем ги на 190 градуса докато омекнат.
2. Отстраняваме кожата и семките и претриваме през цедка.
3. Загряваме останалия зехтин в тиган и задушаваме лука за няколко минути, докато омекне. Добавяме цвеклото оставяме да се задуши. Поръсваме със сол и прясно смлян черен пипер. Оставяме да къкри леко в продължение на 7-10 минути, докато цвеклото омекне.
4. Разбъркваме цвеклото в доматеното пюре и пасираме.
5. Оставяме супата да се охлади и гарнираме с малко фета във всяка чиния. По желание може да сложим и по една лъжица разбита заквасена сметана. Сервираме с хрупкав хляб.
Картофени рьощи
1. Настъргваме картофите на едро в чиста кърпа. Сгъваме кърпата около картофа да се образува топка и ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook