Продукти
-
50
г
сирене "пармезан"
рендосано
-
2
картофа
-
300
г
броколи
-
300
г
грах
замразен или консервиран
-
1
ч.ч.
прясно мляко
-
1
ч.л.
черен пипер
-
0,5
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Сваряваме ситно нарязания лук и картофите, нарязани на кубчета, в 500 мл. посолена вода или зеленчуков бульон.
- Варим зеленчуците за около 10 минути, след което добавяме броколите и граха, и доваряваме супата.
- Леко затопляме млякото и го добавяме към супата. Пасираме я и подправяме с черния пипер.
- Преди да поднесем супата я гарнираме с пармезана.
- По желание, може да добавим малко крутони и хайвер (или друг вид морски дарове, по избор и на вкус).