Продукти
-
1
кг.
тиква
обелена, изчистена и нарязана на парчета
-
400
мл.
вода
-
50
мл.
сметана
-
200
мл.
прясно мляко
-
0,5
ч.л.
джинджифил
пресен, настърган
-
3
листа
салвия
-
100
г
ягоди
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
Начин на приготвяне
- Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
- След това пасираме тиквата, заедно с настъргания джинджифил и салвията.
- Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер.
- Оставяме да заври и сваляме от котлона.
- Почистваме и нарязваме ягодите.
- Сервираме супата топла, но не гореща, гарнирана с парчетата ягоди. По желание, може да добавим и малко течна сметана преди сервиране.