Продукти
-
1
ч.л.
черен пипер
-
2
стръка
пресен лук
-
6
яйца
сварени
-
1
кг.
кайма
-
1
с.л.
чубрица
-
1
яйце
за каймата
-
60
гр.
галета
-
100
гр.
кашкавал
настърган, за поръсване
-
2
картофа
сварени
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Омесваме подправките с каймата, яйцето, нарязания на ситно лук и намачканите картофи.
- Объркваме хубаво и вземаме част от сместа, необходима да загърне цялото яйце като топка.
- Така правим всички кюфтенца. Овалваме ги в галета едно по едно.
- След това нареждаме кюфтенцата в намаслена тава и ги поръсваме с настъргания кашкавал.
- Печем ги в загрята фурна на 180 градуса, около 20 минути - докато се зачерви кашкавала.
- По желание ги поднасяме с чери домати и зелена салата.