Продукти
-
1
скилидка
чесън
-
2
глави
червен лук
-
200
г
булгур
-
300
г
червена леща
-
1
връзка
магданоз
-
50
мл
олио
-
4
с. л.
галета
-
1
ч. л.
къри
-
1
кората от
лимон
-
сол на вкус
Начин на приготвяне
1. Сваряваме лещата и булгура в два отделни съда до готовност. Задушаваме ситно нарязания лук с малко сол, олио и вода. Прибавяме счукания чесън и кърито.
2. Прецеждаме лещата и булгура, оставяме малко да се охладят и добавяме задушения лук, сол и черен пипер на вкус и галетата. Омесваме добре сместта и оформяме кюфтета.
3. Загряваме олио и пържим до златисто. Поднасяме с цедено кисело мляко и салата айсберг по желание.