Кюфтета от червена леща и булгур

Продукти

  • 1 скилидка чесън
  • 2 глави червен лук
  • 200 г булгур
  • 300 г червена леща
  • 1 връзка магданоз
  • 50 мл олио
  • 4 с. л. галета
  • 1 ч. л. къри
  • 1 кората от лимон
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

1. Сваряваме лещата и булгура в два отделни съда до готовност. Задушаваме ситно нарязания лук с малко сол, олио и вода.  Прибавяме счукания чесън и кърито.

2. Прецеждаме лещата и булгура, оставяме малко да се охладят и добавяме задушения лук, сол и черен пипер на вкус и галетата. Омесваме добре сместта и оформяме кюфтета.

3. Загряваме олио и пържим до златисто. Поднасяме с цедено кисело мляко и салата айсберг по желание.