Кюфтета от червена леща и булгур
Продукти
- 1 скилидка чесън
- 2 глави червен лук
- 200 г булгур
- 300 г червена леща
- 1 връзка магданоз
- 50 мл олио
- 4 с. л. галета
- 1 ч. л. къри
- 1 кората от лимон
- сол на вкус
Начин на приготвяне
1. Сваряваме лещата и булгура в два отделни съда до готовност. Задушаваме ситно нарязания лук с малко сол, олио и вода. Прибавяме счукания чесън и кърито.
2. Прецеждаме лещата и булгура, оставяме малко да се охладят и добавяме задушения лук, сол и черен пипер на вкус и галетата. Омесваме добре сместта и оформяме кюфтета.
3. Загряваме олио и пържим до златисто. Поднасяме с цедено кисело мляко и салата айсберг по желание.
Салата от карфиол и нар
1. Измиваме добре карфиола и го разделяме на розички. С ренде го нарязваме на тънки парченца. Нарязва...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook