Продукти
-
100
г
бяло вино
-
1
с.л.
подправка за риба
(марката е по желание)
-
1
стрък
девесил
-
3
ч.л.
зехтин
-
1
лимон
-
4
лаврака
всеки по 300-400 г
Начин на приготвяне
- Измиваме и почистваме добре рибата. Посоляваме я и я поръсваме с подправката за риба.
- Нарязваме лимона на кръгчета и ги нареждаме около и вътре в рибата.
- Поливаме със зехтина и бялото вино, и слагаме цялото стръкче девесил отстрани.
- Слагаме в тавичка, върху хартия за печене.
- Печем на около 200 градуса, за около 30-40 минути.
Съвет:
За гарнитура можем да приготвим салата от пресен спанак с домати и запечено козе сирене. Консумираме и с бяло вино.