Продукти
-
2
с.л.
магданоз
-
3
стръка
пресен лук
-
150
г
черни миди
-
100
г
скариди
(изчистени и без глави)
-
100
г
зелен фасул
-
100
г
ориз
Басмати
-
1
кг.
морска сол
-
1
бр.
лаврак
(около 500 г)
-
100
г
пилешко филе
-
100
г
октопод
(сварен или маринован)
-
2
г
куркума
-
30
мл
перно
-
100
г
масло
Начин на приготвяне
- Измиваме, изчистваме и подсушаваме лаврака. Сваряваме ориза в подсолена вода.
- В тавичка слагаме лаврака и заравяме с морската сол. Печем във фурна на 200 градуса за 25 минути.
- В дълбок тиган запържваме в половината масло бялата част от лука заедно с пилешкото филе, скаридите, мидите и октопода. Фламбираме с перното и слагаме сварения ориз. Добавяме зеления фасул и готвим от 3 до 5 минути. Накрая добавяме остатъка от маслото, куркумата, зелената част от лука и магданоза.
- Готвим още 2-3 минути до постигане на кремообразна консистенция на ориза.
- Разравяме рибата от солта и обезкостяваме. В голяма чиния подреждаме филетата. Встрани от рибата поставяме паелята.