Лаврак в сол с паеля с морски дарове
Продукти
- 2 с.л. магданоз
- 3 стръка пресен лук
- 150 г черни миди
- 100 г скариди (изчистени и без глави)
- 100 г зелен фасул
- 100 г ориз Басмати
- 1 кг. морска сол
- 1 бр. лаврак (около 500 г)
- 100 г пилешко филе
- 100 г октопод (сварен или маринован)
- 2 г куркума
- 30 мл перно
- 100 г масло
Начин на приготвяне
- Измиваме, изчистваме и подсушаваме лаврака. Сваряваме ориза в подсолена вода.
- В тавичка слагаме лаврака и заравяме с морската сол. Печем във фурна на 200 градуса за 25 минути.
- В дълбок тиган запържваме в половината масло бялата част от лука заедно с пилешкото филе, скаридите, мидите и октопода. Фламбираме с перното и слагаме сварения ориз. Добавяме зеления фасул и готвим от 3 до 5 минути. Накрая добавяме остатъка от маслото, куркумата, зелената част от лука и магданоза.
- Готвим още 2-3 минути до постигане на кремообразна консистенция на ориза.
- Разравяме рибата от солта и обезкостяваме. В голяма чиния подреждаме филетата. Встрани от рибата поставяме паелята.
Салата с водорасли, сушени домати и риба тон в сусам
Доматите нарязваме на едри кубчета, поръсваме ги съ...
Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди
Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. На водна...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook