Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
200
г
кашкавал
настърган
-
250
г
домати
от консерва, смлени
-
1
глава
лук
-
300
г
кайма
-
250
г
готови кори за лазаня
(1 пакет)
- За соса Бешамел:
-
5
с.л.
олио
-
5
с.л.
брашно
-
600
мл.
прясно мляко
Начин на приготвяне
- Нарязваме лука на ситно и заедно със соса от доматите го задушаваме леко. Добавяме каймата и разбъркваме хубаво, подправяме със сол и черен пипер на вкус, и оставяме да се сгъсти.
- В друг съд приготвяме сосът "Бешамел" слагаме олиото да се сгорещи и в него запържваме брашното до зачервяване, и добавяме млякото като бъркаме непрекъснато (за да не стане на бучки). Бъркаме сосът докато се сгъсти и стане хомогенен, подправяме го с малко сол и черен пипер на вкус, и го сваляме от огъня.
- Корите приготвяме според указанията на опаковката. Редим ги в тава, като започваме с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос "Бешамел" и така до приключване на продуктите, като завършваме с кори, покрити само със сос "Бешамел". Поръсваме обилно с настъргания кашкавал и печем в предварително загрята, на 180 градуса фурна, около 30-40 минути.