Лазаня с кайма и сос "Бешамел"
Продукти
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 200 г кашкавал настърган
- 250 г домати от консерва, смлени
- 1 глава лук
- 300 г кайма
- 250 г готови кори за лазаня (1 пакет)
- За соса Бешамел:
- 5 с.л. олио
- 5 с.л. брашно
- 600 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне
- Нарязваме лука на ситно и заедно със соса от доматите го задушаваме леко. Добавяме каймата и разбъркваме хубаво, подправяме със сол и черен пипер на вкус, и оставяме да се сгъсти.
- В друг съд приготвяме сосът "Бешамел" слагаме олиото да се сгорещи и в него запържваме брашното до зачервяване, и добавяме млякото като бъркаме непрекъснато (за да не стане на бучки). Бъркаме сосът докато се сгъсти и стане хомогенен, подправяме го с малко сол и черен пипер на вкус, и го сваляме от огъня.
- Корите приготвяме според указанията на опаковката. Редим ги в тава, като започваме с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос "Бешамел" и така до приключване на продуктите, като завършваме с кори, покрити само със сос "Бешамел". Поръсваме обилно с настъргания кашкавал и печем в предварително загрята, на 180 градуса фурна, около 30-40 минути.
Чийзкейк
Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с омекналото масло. В ринг за торта разстиламе сместа на дъното ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook