Лесна шоколадова торта

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме леко маслото и го поставяме в голяма купа, заедно със захарта и настъргания шоколад.
  2. Разбъркваме сместа с миксер на гладък крем, към който добавяме един по един жълтъците. 
  3. Белтъците разбиваме отделно на твърд сняг и ги прибавяме внимателно към шоколадовата смес, като бъркаме в една посока, за да не спадне обемът. 
  4. Накрая прибавяме галетата и отново разбъркваме внимателно с дървена лъжица. 
  5. Полученото тесто прехвърляме в намазнена и набрашнена тортена форма или тавичка и печем в загрята на 180 градуса фурна, до готовност (около 40 минути).
  6. Вече охладеният блат намазваме с разтопения на водна баня шоколад. 

* Може да направим двойна доза, за по-голяма торта. Слепването на блатовете може да направим с течен шоколад.