Продукти
-
1
бакпулвер
-
щипка
сол
-
1
кофичка
кисело мляко
-
2
лимона
сок и настъргана кора
-
70
мл
прясно мляко
-
4
яйца
-
130
г
масло
меко
-
200
г
захар
-
60
г
нишесте
, натурално
-
250
г
брашно
- за глазурата:
-
80
г
масло
-
50
г
захар
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора.
- Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко, лимоновият сок и маслото. Разбиваме на крем.
- Постепенно прибавяме брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркаме така, че да се получи меко и пухкаво тесто.
- Изсипваме в тава или във форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.
- Изваждаме сладкиша от фурната и оставяме да поизстине леко.
- През това време приготвяме глазурата като на водна баня разтапяме маслото със захарта, при непрекъснато бъркане.
- Поливаме кекса с глазурата, изчакваме да стегне и сервираме.