Лимонов кекс със захарна глазура
Продукти
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора.
- Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко, лимоновият сок и маслото. Разбиваме на крем.
- Постепенно прибавяме брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркаме така, че да се получи меко и пухкаво тесто.
- Изсипваме в тава или във форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.
- Изваждаме сладкиша от фурната и оставяме да поизстине леко.
- През това време приготвяме глазурата като на водна баня разтапяме маслото със захарта, при непрекъснато бъркане.
- Поливаме кекса с глазурата, изчакваме да стегне и сервираме.
Плодова салата от къпини с боровинки
Почистваме и измиваме много добре къпините и ги пос...
Студена салата
Измиваме и поставяме всички зеленчуци за един час в хладилник.След това ги изваждаме, отново ги измив...
принтирай
приготви
добави в любими
1 Коментар
That lemon cake sounds absolutely delightful! I've been experimenting with citrus desserts lately and that sugary glaze is really tempting. I might even add a little sprinkle of edible glitter to make it extra festive. It reminds me of the vibrant, playful visuals of some of my favorite mobile games - actually, the smooth, bright colors make me think of Snow Rider 3D! I'm definitely going to give this recipe a try this weekend. Thanks for sharing!