Лимонов мус

Продукти

  • 150 г кисело мляко
  • 4 капки лимонов сок
  • 250 г извара
    безсолна
  • 2 яйца
  • 10 г желатин
  • 50 г пудра захар

Начин на приготвяне

  1. Накисваме желатина в 3 с.л. вода, в малка тенджерка. 
  2. Разбиваме жълтъците на пяна с пудрата захар. 
  3. Прибавяме изварата, разбита с лимоновия сок и киселото мляко. 
  4. Разтваряме желатина, като го загряваме на тих огън и го изсипваме в сместа. 
  5. Разбиваме белтъците, докато образуват твърди връхчета, и ги прибавяме внимателно в сместа. 
  6. Изсипваме муса в купички, и го оставяме да се втвърди.