Мъфини с лешниково брашно

Продукти

  • 1 лимон
    кората
  • 80 г олио
  • 250 г прясно мляко
  • 4 яйца
  • 0,5 ч.л. сол
  • 10 г бакпулвер
  • 150 г захар
  • 100 гр брашно от лешници
  • 250 г брашно
  • за глазурата:
  • 400 г крем сирене
    "Маскарпоне"
  • 70 г масло
    меко
  • 150 г пудра захар
    пресята

Начин на приготвяне

  1. Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме настрани.
  2. В друга купа разбиваме яйцата с олиото и прясното мляко. Изсипваме при сухите съставки, разбъркваме 3-4 пъти и прибавяме настърганата лимонова кора. Разбъркваме отново няколко пъти и пълним във формички за мъфини. 
  3. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 мин.
  4. За глазурата: Разбиваме крем сиренето "Маскарпоне" и омекналото масло с миксер, докато се образува пухкав крем. 
  5. Добавяме пудрата захар и ванилията. Разбиваме добре. 
  6. Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).
  7. По желание, може да декорираме със захарни формички или да поръсим с кафява захар.