Мъфини с лешниково брашно
Продукти
- 1 лимон кората
- 80 г олио
- 250 г прясно мляко
- 4 яйца
- 0,5 ч.л. сол
- 10 г бакпулвер
- 150 г захар
- 100 гр брашно от лешници
- 250 г брашно
- за глазурата:
- 400 г крем сирене "Маскарпоне"
- 70 г масло меко
- 150 г пудра захар пресята
Начин на приготвяне
- Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме настрани.
- В друга купа разбиваме яйцата с олиото и прясното мляко. Изсипваме при сухите съставки, разбъркваме 3-4 пъти и прибавяме настърганата лимонова кора. Разбъркваме отново няколко пъти и пълним във формички за мъфини.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 мин.
- За глазурата: Разбиваме крем сиренето "Маскарпоне" и омекналото масло с миксер, докато се образува пухкав крем.
- Добавяме пудрата захар и ванилията. Разбиваме добре.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).
- По желание, може да декорираме със захарни формички или да поръсим с кафява захар.
Мисо супа със свинско и зеленчуци
1. Задушаваме ситно нарязания лук в маслото, добавя...
Сарми с кисело зеле
Нарязваме на ситно праз лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко зехтин. Добавяме каймата и зап...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook