Продукти
-
2
ч.ч.
прясно мляко
-
200
г
целина
или селъри, нарязани на малки кубчета
-
2
с.л.
горчица
-
200
г
филе от риба тон
-
175
г
филаделфия
-
500
г
макарони
-
200
г
моцарела
-
1
с.л.
брашно
-
2
моркова
, настъргани на едро ренде
-
2
глави
червен лук
, нарязан на ситно
-
1
скилидка
чесън
, нарязана на ситно
-
2
с.л.
масло
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме.
- В загрятото в тиган масло слагаме да се задушат лукът, целината, чесънът и морковите. Когато поомекнат, добавяме брашното, разбъркваме, и добавяме млякото. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки. Добавяме горчицата и сол на вкус.
- Нарязваме рибата тон на кубчета и в нагорещен с малко масло тиган запечатваме рибата.
- В тава за печене смесваме макароните с филаделфията, рибата и соса. Покриваме ги с нарязаната на парченца моцарела.
- Поставяме тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем до златисто (около 35 минути).