Продукти
-
4
скилидки
чесън
-
2
тиквички
-
4
гъби
печурки
-
2
моркова
-
3
картофа
-
5
стръка
зелен лук
-
1
глава
кромид лук
-
600
г
пилешки гърди
-
сол
на вкус
-
копър
на вкус
-
70
г
масло
-
5
яйца
-
800
г
прясно мляко
-
мащерка
на вкус
Начин на приготвяне
- Сваряваме пилешките гърди в посолена вода и ги нарязваме на много ситни кубчета.
- В разтопеното масло задушаваме до златисто лука, след това морковите, добавяме гъбите, след тях тиквичките и накрая картофите - всичко нарязано като за мусака.
- Добавяме сол, ситно нарязан или счукан чесън и копър, а след това ги смесваме с накълцаното пиле.
- Разбиваме яйцата с вилица, добавяме млякото, една щипка сол (за предпочитане е самардала) и малко мащерка.
- С тази смес заливаме другата, когато вече е изстинала и предварително разстлана в тавичка, и печем докато заливката придобие златист цвят на 200 градуса (около 45-50 минути).