Мусака с пилешко месо здравословно
Продукти
- 4 скилидки чесън
- 2 тиквички
- 4 гъби печурки
- 2 моркова
- 3 картофа
- 5 стръка зелен лук
- 1 глава кромид лук
- 600 г пилешки гърди
- сол на вкус
- копър на вкус
- 70 г масло
- 5 яйца
- 800 г прясно мляко
- мащерка на вкус
100 г съдържат:
- 200 калории
- 7 г мазнини
- 25 г протеини
- 20 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Сваряваме пилешките гърди в посолена вода и ги нарязваме на много ситни кубчета.
- В разтопеното масло задушаваме до златисто лука, след това морковите, добавяме гъбите, след тях тиквичките и накрая картофите - всичко нарязано като за мусака.
- Добавяме сол, ситно нарязан или счукан чесън и копър, а след това ги смесваме с накълцаното пиле.
- Разбиваме яйцата с вилица, добавяме млякото, една щипка сол (за предпочитане е самардала) и малко мащерка.
- С тази смес заливаме другата, когато вече е изстинала и предварително разстлана в тавичка, и печем докато заливката придобие златист цвят на 200 градуса (около 45-50 минути).
Минестроне
От предния ден слагаме боба да се накисне в студена вода. Нарязваме на ситно лука и праза и ги запърж...
Крем супа от грах с яйце
Нарязваме лука и чесъна на едро. В дебелостенна тенджера загряваме зехтина и слагаме лука да се позап...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook