Продукти
-
магданоз
-
2
с.л.
стафиди
-
2
сурови
яйца
-
2
сварени
яйца
-
черен пипер
-
агнешки черен дроб
-
сол
-
0
ч.ч.
ориз
-
5
с.л.
олио
-
6
стръка
зелен лук
-
1
агнешка плешка
Начин на приготвяне
1. Правим дълбок разрез между ребрата и лопатката на агнешката плешка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
2. Запържваме леко нарязания пресен лук и олиото. Прибавяме половин чаша ориз и също го запържваме. Поръсваме със сол и черен пипер, след което наливаме 1 чаша гореща вода. Оставяме го на слаб огън, докато ориза набъбне.
3. Сваляме от огъня и добавяме ситно нарязан сварен черен дроб, 2 ситно нарязани сварени яйца, 2 сурови яйца, 2 лъжици стафиди и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме сместта и напълваме с нея плешката.
4. Зашиваме с конец отвора и слагаме плешката в тавичка. Поливаме с половин чаша мазнина и 1 гореща чаша вода и я печем, покрита с фолио на 180 градуса около 40 мин. След това махаме фолиото и оставаме да се запече добре, като поливаме със соса.
5. Сервираме с гарнитура от зелена салата, плънката и пържени картофи.