Продукти
-
3
листа на
кисела зелка
-
2
с.л.
доматено пюре
-
1
к.ч. сурови
орехи
-
олио
-
сол
-
джоджен
-
червен пипер
-
1
ч.ч.
зрял боб
-
1
стрък
праз лук
-
10
бр
сушени чушки
Начин на приготвяне
1. Нарязваме на ситно праз лука, задушаваме с олио, сол, джоджен и малко вода, докато се задуши и омекне.
2. Предварително сме сварили боба и го добавяме към лука, добавяме доматеното пюре, червения пипер и малко гореща вода. Оставаме да се задушава за около 5-8 минути на слаб огън.
3. Добавяме на ситно нарязаните орехи и сваляме от котлона. Предварително накисваме сушените чушки в хладка вода за около 10-15 мин. докато омекнат.
4. Напълваме чушките със сместта и ги запушваме със ситно нарязано зелево листо. Нареждаме чушките в тавичка, поливаме с олио и малко зелев сок, покриваме ги със зелеви листа и слагаме да се пече за около 30 мин. под капак.
5. След като зелевите листа се запекат, махаме капака и оставяме чушките за около 5 мин. във фурната.