Пълнени сушени чушки с боб

Продукти

Начин на приготвяне

1. Нарязваме на ситно праз лука, задушаваме с олио, сол, джоджен и малко вода, докато се задуши и омекне.

2. Предварително сме сварили боба и го добавяме към лука, добавяме доматеното пюре, червения пипер и малко гореща вода. Оставаме да се задушава за около 5-8 минути на слаб огън.

3. Добавяме на ситно нарязаните орехи и сваляме от котлона. Предварително накисваме сушените чушки в хладка вода за около 10-15 мин. докато омекнат.

4. Напълваме чушките със сместта и ги запушваме със ситно нарязано зелево листо. Нареждаме чушките в тавичка, поливаме с олио и малко зелев сок, покриваме ги със зелеви листа и слагаме да се пече за около 30 мин. под капак.

5. След като зелевите листа се запекат, махаме капака и оставяме чушките за около 5 мин. във фурната.