Пълнени сушени чушки с боб
Ниво: лесно
Порции: 6
Продукти
- 3 листа на кисела зелка
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 к.ч. сурови орехи
- олио
- сол
- джоджен
- червен пипер
- 1 ч.ч. зрял боб
- 1 стрък праз лук
- 10 бр сушени чушки
Начин на приготвяне
1. Нарязваме на ситно праз лука, задушаваме с олио, сол, джоджен и малко вода, докато се задуши и омекне.
2. Предварително сме сварили боба и го добавяме към лука, добавяме доматеното пюре, червения пипер и малко гореща вода. Оставаме да се задушава за около 5-8 минути на слаб огън.
3. Добавяме на ситно нарязаните орехи и сваляме от котлона. Предварително накисваме сушените чушки в хладка вода за около 10-15 мин. докато омекнат.
4. Напълваме чушките със сместта и ги запушваме със ситно нарязано зелево листо. Нареждаме чушките в тавичка, поливаме с олио и малко зелев сок, покриваме ги със зелеви листа и слагаме да се пече за около 30 мин. под капак.
5. След като зелевите листа се запекат, махаме капака и оставяме чушките за около 5 мин. във фурната.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook