Продукти
-
1
пиле
, изчистено и охладено
- За маринатата:
-
5
г
кориандър
-
5
г
червен пипер
-
5
г
сол
-
20
г
мед
-
20
г
горчица
-
5
г
карамфил
-
20
мл
зехтин
- За плънката:
-
500
г
сирене бри
-
1
патладжан
-
4
ябълки
Начин на приготвяне
- За плънката: Изчистваме ябълките и патладжаните, нарязваме ги на средно големи кубчета и ги разбъркваме със сиренето бри.
- След това пълним пилето с вече готовата плънка.
- За маринатата: смесваме добре всички предназначени продукти за нея и я вкарваме колкото се може по-добре между кожата и месото на пилето.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, до пълна готовност и направата на златиста коричка.
- По желание, гарнираме с карамелизирани ябълки на фурна.