Паниран карфиол

Продукти

  • сирене
    или каш­кавал, по желание
  • сол
  • 1 с.л. оцет
  • галета
  • брашно
    колкото поеме (около 80 г за средно голяма глава карфиол)
  • олио
    за пържене
  • 4 с.л. прясно мляко
  • 3 яйца
  • 1 глава карфиол

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме карфиола.
  2. Слагаме го да се вари цял в посолена вода и с оцета, около 10 минути.
  3. Отцеждаме ги и го накъсваме.
  4. В голяма купа смесваме яйцата, прясното мляко, брашното и малко сол (да се получи гъста смес). 
  5. Потапяме карфиолчетата в сместа, овалваме ги в галета и ги пържим в гореща мазнина до светложълто оцветяване. 
  6. Изваждаме ги и по желание, ги поръсваме със сирене или кашкавал.