Продукти
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
1,5
ч.л.
куркума
-
150
г
корнфлейкс
-
2
с.л.
брашно
-
2
с.л.
галета
-
0,5
ч.ч.
бира
-
4
яйца
-
1
кг
пилешко филе
, нарязано на хапки
- за соса:
-
захар
за карамелизиране
-
200
г
боровинки
Начин на приготвяне
- В купа смесваме яйцата, брашното, галетата, куркумата, корнфлейкса, бирата, солта и черния пипер на вкус.
- В получената смес овалваме нарязаните пилешки филенца и ги пържим в предварително нагрятия тиган, в който сме добавили съвсем малко зехтин.
- Пържим филенцата добре от двете страни.
- Изваждаме панираните филенца от тигана и ги поставяме върху кухненска хартия, за да отстраним ненужната мазнина.
- Следва сосът. В касеролата карамелизаираме боровинките с малко захар, като разбъркваме периодично, докато се получи кремообразна смес.
- Сервираме филенцата със соса от боровинки.